Heel wat gemeenten / steden hebben een wapenschild en een kleine 100 jaar geleden vond men in Schellebelle dat ze ook wel een schild verdienden. Daarom vroeg de gemeente Schellebelle op 11 december 1929 de toestemming om het familie wapenschild van de familie Bette als gemeentelijk wapenschild te mogen gebruiken. Dit werd hen twee jaar later, op 1 februari 1932, toegestaan. De keuze voor dit wapenschild was niet zo verbazend aangezien Schellebelle in de middeleeuwen samen met een deel van Wanzele als “Heerlijkheid van Schellebelle” lange tijd eigendom geweest was van de familie Bette.
Het wapenschild stelt drie gouden St-Antoniuskrukken voor op een blauwe ondergrond. Deze St-Antoniuskrukken zijn eigenlijk een staf met bovenop een ‘Tau of Crux commissa’, die door de heilige Sint Antonius, ook Antonius de Kluizenaar of Antonius de Grote genaamd, zou gebruikt zijn om de duivelen die hem probeerden te bekoren te verjagen (eigenlijk een staf met daarop een verticale kruk).
Toch zien de meeste mensen deze St-Antoniuskrukken als drie T’s. Vandaar ook dat dit spottend wel eens als “Toe T’est T’onnozel” verklaard wordt.